Kvalitet i održivi razvoj

Intertron > Kvalitet i održivi razvoj

Napravite održive izbore i smanjite karbonski otisak

Intertron, kao ekološki odgovorna kompanija, u svakom koraku proizvodnje i poslovanja na umu ima očuvanje životne sredine. Naš proizvodni pogon ima ugrađene toplotne pumpe i solarne panele, koji značajno doprinose očuvanju prirodnih resursa, smanjenju emisije štetnih gasova i unapređenju energetske efikasnosti.

Papirne kese iz naše proizvodnje su proizvedene od celuloznog papira koji potiče iz održivih šuma koje se konstantno obnavljaju i čija se eksploatacija vrši u ravnoteži sa okolinom. Ovaj papir je biorazgradiv materijal i treba mu šest do osam nedelja da se razgradi.

Napravljene od čvrstih materijala, naše papirne kese se zbog mogu koristiti više puta, čime se smanjuje proces proizvodnje i potrošnje. Takve kese su pravi izbor za klijente i kupce koji biraju ekološka rešenja.

Osim lake razgradnje, naše papirne kese mogu se reciklirati više puta, čime se u velikoj meri umanjuje potrošnja novih materijala za proizvodnju. Na ovaj način, resursi se čuvaju, a okolina manje zagađuje.

ODRŽIVI RAZVOJ I FSC™ SERTIFIKAT

Kao društveno i ekološki odgovorna kompanija, u svakom koraku proizvodnje i poslovanja, na umu imamo očuvanje životne sredine.

Intertron je FSCTM (FSC-C123233) sertifikovana kompanija, čime aktivno podižemo ekološku svest i promovišemo proizvodnju sirovinama iz održivih izvora.

Ovo je najrelevantniji sertifikat iz oblasti zaštite šuma koji jedna kompanija u oblasti papirne industrije može da poseduje. Sertifikat je veoma značajan, kako za nas, tako i za naše klijente, ali bi trebalo da bude jednako bitan i krajnjim korisnicima naših proizvoda.

FSCTM oznaka je garancija da je kesa nastala od drveta koje dolazi strogo praćenim lancem: od sertifikovane šume, preko obrade do same proizvodnje. Na zahtev, naši proizvodi se mogu proizvesti od FSCTM sertifikovanog materijala.

BRC globalni standard za pakovanje i ambalažne materijale

BRC Packaging materials – prvi je standard pakovanja prepoznat od strane Globalne inicijative za bezbednost hrane (GFSI).

BRC PM sertifikacijom naša kompanija potvrđuje kako usaglašenost sa zahtevima standarda tako i našu posvećenost u upravljanju opasnostima i rizicima, sistemima za održavanje higijene kao i sistemima za bezbednost i kvalitet proizvoda.

Naši sertifikati

Sertifikati

Naši dobavljači